הסוגים השונים של רטבים אסייתיים
ישנם סוגים רבים ושונים של רטבים אסיאתיים, כל אחד עם פרופיל הטעם והשימוש הייחודי שלו. הנה כמה מהרטבים הפופולריים ביותר שתמצאו בבישול אסייתי:
רוטב סויה
רוטב סויה הוא מרכיב בסיסי במטבח האסייתי ומשמש בכל דבר, החל ממרינדות ועד מוקפצים. הרוטב עשוי מפולי סויה מותססים, חיטה ומלח, ובעל טעם אומאמי מלוח. אמנם אתה יכול לקנות רוטב סויה בחנות, אבל הכנת רוטב בעצמך היא קלה להפתיע.
כדי להכין רוטב סויה בבית, תזדקק לפולי סויה, חיטה, מלח ותרבות התחלה. ראשית, מבשלים את פולי הסויה והחיטה, ולאחר מכן מערבבים אותם יחד עם תרבית המתנע ונותנים לה לתסוס מספר חודשים. לאחר סיום תהליך התסיסה, מסננים את התערובת ומבקבוקים את הנוזל שנוצר.
רוטב הויסין
רוטב הוסין הוא רוטב סמיך, מתוק ומלוח המשמש לעתים קרובות במטבח הסיני. הוא עשוי מפולי סויה, שום, צ'ילי ותבלינים אחרים, ויש לו טעם שדומה לרוטב ברביקיו.
כדי להכין רוטב הוזין בבית, תזדקק לרוטב סויה, משחת שעועית שחורה, דבש, שום, חומץ ואבקת חמשת תבלינים סינית. מערבבים את כל החומרים יחד בסיר ונותנים לזה להתבשל עד שהרוטב סמיך וסירופ. השתמשו ברוטב הוזין כרוטב טבילה לחמניות ספרינג או כמרינדה לבשרים.
רוטב סרירצ'ה
רוטב סרירצ'ה הוא רוטב חריף העשוי מפלפלי צ'ילי, חומץ, שום וסוכר. זהו תבלין פופולרי במטבח התאילנדי והווייטנאמי, והוא משמש לעתים קרובות כרוטב טבילה או מתווסף למוקפצים עבור בעיטה פיקנטית.
כדי להכין רוטב סרירצ'ה בבית, תזדקק לפלפל ג'לפנו אדום, שום, חומץ, סוכר ומלח. מערבבים את כל החומרים יחד במעבד מזון עד שהתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לסיר ונותנים לה להתבשל עד שהיא סמיכה וסירופית.
רוטב צדפות
רוטב צדפות הוא רוטב סמיך ומלוח שעשוי מצדפות, רוטב סויה וסוכר. הוא משמש לעתים קרובות במוקפצים ובמרינדות ויש לו טעם אומאמי עשיר.
כדי להכין רוטב צדפות בבית, תצטרך צדפות, רוטב סויה, סוכר ועמילן תירס. ראשית, מבשלים את הצדפות עד שהן משחררות את המיצים שלהן, ואז מערבבים את המיץ עם רוטב סויה, סוכר ועמילן תירס. מבשלים את התערובת עד שהיא סמיכה וסירופית, ואז מסננים אותה כדי להסיר מוצקים.
רוטב בוטנים
רוטב בוטנים הוא רוטב קרמי ואגוזי המשמש לעתים קרובות במטבח התאילנדי. הוא עשוי מבוטנים, חלב קוקוס, שום ותבלינים אחרים, ולעתים קרובות מוגש כרוטב טבילה לסאטה או משמש כרוטב לסלטים.
כדי להכין רוטב בוטנים בבית, תזדקק לבוטנים, חלב קוקוס, שום, ג'ינג'ר, רוטב סויה וסוכר חום. מערבבים את כל החומרים יחד במעבד מזון עד שהתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לסיר ונותנים לה להתבשל עד שהיא סמיכה וקרמית.
דבר אחרון
הכנת רטבים אסיאתיים משלך מאפס היא לא רק קלה, אלא היא מאפשרת לך להתאים אישית את הטעם לטעמך. מרוטב הוסין מתוק ומלוח ועד רוטב סרירצ'ה חריף, יש רוטב לכל בלוטת טעם. אז, בפעם הבאה שאתם משתוקקים למטבח אסיאתי, נסו להכין רטבים משלכם בבית ותטעמו את ההבדל בעצמכם.